Mütevelliler Heyeti Olağan Genel Kurul Toplantısı

Toplantı Katılım Duyurusu

2017 yılına ait Mütevelliler Heyeti Olağan Genel Kurul Toplantısı 26 Mayıs 2018 Cumartesi saat 13:00’da İstiklal Caddesi Deva Çıkmazı İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Toplantı Salonunda yapılacaktır.

Toplantıya teşrifinizi rica ederiz.

Mustafa Pamukoğlu

Vakıf Başkanı’nın Aydınlık Gazetesindeki Yazısı

Bağımsız ve Patronsuz Medya

Doğan Medya Grubu, Demirören Grubu’na satıldı. Sürpriz değildi ve bekleniyordu. Doğrusu bu kadar erken olması şaşırtıcı. Bu da erken seçimin habercisi gibi. Yarın öbür gün Ciner Grubu da satılır ve medyada iktidarın daha doğrusu Cumhurbaşkanı’nın kontrol etmediği hiçbir medya kuruluşu kalmaz. Sadece Görev Medya (Aydınlık-Ulusal KanalKaynak Yayınları), Cumhuriyet, Yeniçağ, Halk TV gibi birkaç gazete ve TV bu kontrol dışında kalmayı başarmak için de ciddi savaş vermeye devam eder; edebildiği kadar!

GÖREV MEDYA

Görev Medya, Görev Vakfı’nın sahip olduğu Aydınlık gazetesi, Ulusal Kanal, Kaynak Yayınları ve matbaa şirketinden oluşmakta. Bu yayıncı şirketlerin sahibi Görev Vakfı’nın yüzde yüz sahibi olduğu Görev Holding A.Ş.

Görev Vakfı’nın sahibi ise 125 mütevelli üyesi. Görev Vakfı bu mütevelliler tarafından seçilen yönetim kurulu tarafından yönetiliyor. Yönetenler ve mütevellilerin dünya ve siyasi görüşleri farklılıklar arz ediyor. Bir partiye bağımlı değil. Partililer var. Ancak partiler ile hiçbir organik, hukuki ve maddi bağı yok. Yayıncı şirketlerini yönetenlerin siyasi düşüncelerinin gazete ve dergi yayınlarına yansımasını da doğal karşılamak gerekiyor. Ama bu durum medya grubunu bir partinin organı yapmıyor.

GÖREV VAKFI GELİŞİYOR

Görev Medya’nın parasal kaynağı esas olarak destekçilerinin bağışları ve gönüllülerin katkılarından oluşuyor. Şirketler de denk bütçe sistemini hedef alarak zarar etmemek için ciddi bir işletme yönetimi içinde çalışıyor. Şirketleri yönetenler vatansever ve çelik iradeli gençler.

Görev Vakfı sahip olduğu şirketleri yönetirken toplumsal yararları da göz önüne alarak sosyal sorumluluk projelerine de başlamış durumda.

Önemli projelerinden bazıları şöyle:

1- Huzur evi projesi. İstanbul, Ankara ve İzmir’de bir en az 300 kişilik bir huzur evi (yaşlılar bakım evi) yapılacak.

2- FETÖ’nün yurtlar bakımından tasallutundan kurtulunca yurt açığı çıkmış durumda. Bu nedenle Görev Vakfı öğrenci evleri projesini hayata geçirmek için çalışıyor.

3- Bin kişiye burs projesi. Eğitime katkı vakfın en önemli önceliklerinden biri.

4- Ulusal Radyo kurma projesi. Ulusal Kanal yanında Görev Vakfı’nın sahip olacağı bir radyo kurma çalışmalarına hız verilmiş durumda.

5- Kültür ve sanat projeleri artarak devam edecek.

6- Medya çalışanlarını ev sahibi yapmak için konut yapı kooperatifi projesi üzerinde çalışılıyor.

GAZETELERİN SORUNU

Bugün özellikle patronu olmayan, başka kaynaklardan sübvansiyon almayan gazetelerin önünde en büyük sorun gazete kâğıdı temin zorlukları ve dövize bağlı sürekli artan fiyatları

Gazete kağıdı kartelleri üretimi kısarak fiyatları oldukça yükselttiler. Çok baskı yapmak zorunda kalan gazeteler bastıkları kadar satamadıklarında ciddi zarara uğruyorlar. Bu sorun çözülmediği takdirde gazetelerin kar etmesi mümkün değil. Bir de, gazete okuyanların sayısı oldukça azalmış durumda. İnsanlarımız okumayı bırakmış sanki...

DİZİLERİN BÜYÜSÜ

Ulusal Kanal gibi ciddi ve gerçek yayın yapan haber kanallarının diziler, göz boyayan eğlence programları karşısında izlenirliklerini artırmakta zorlanıyorlar. Sulu ve hiçbir eğitici tarafı olmayan programlar daha çok izleniyor. Bu anlamda da insalarımız sanki hipnotize edilmiş gibi...

REKLAM PASTASI

Giderek düşen reklam pastasından merkez medya şirketleri çok pay alırken patronsuz ve bağımsız medya kuruluşları daha küçük bir pay alıyor.

Büyük, büyük pay alıyor. Ayrıca korkanlar, merkez medyaya reklam veriyor. Milli burjuvazi (sermaye) olmadığından reklam verenler menfaatlerini ön plana atarak aslında kendilerinin yaşamalarına en büyük katkıyı veren gazete ve televizyonlara vefasız davranıyorlar.

BAĞIMSIZ KALMANIN YOLU

Bir medya grubunun patronsuz vebağımsız kalması için şu şartlar gerekiyor:

1- Kurumsal ve şeffaf yapı. Yasal düzenlemelere uyumda aşırı dikkat.

2- Şirketlerin rasyonel harcama politikası ve denk bütçe konusunda hassas davranmaları.

3- Bağış ve desteklerin sürekliliği. Ülkenin bekasını, insanların mutluluğunu, barışı, kalkınmayı, adaleti savunan medya şirketlerinin patronların ve iktidarın hakimiyetine girmemesi veya yok olup gitmemesi için destek ve bağışların artarak devam etmesi gerekiyor. Aksi halde devreye ya FETÖ sermayesi, ya vatan bölücülerin kaynakları veya bağımsızlığı yok edici kaynaklar devreye giriyor.

4- Elbette ki, kaliteli yayın politikası.

Doğan satıldı. Sıra kimde? Sıra sende vatandaş! Uyan da kendine gel!

Vakıf Başkanı’nın Aydınlık Gazetesindeki Yazısı

Tüm Atatürkçülere Sesleniyorum: Ulusal Kanal’da Toplanalım

Bağımsız ve patronsuz medyanın ne kadar önemli olduğunu Doğan Medya'nın iktidara çok yakın olan hatta onun sesi diyebileceğimiz Demirören grubuna satılması ile daha da iyi anlamış olduk. Artık medyada AKP lehine bir tekelleşmeye gidiliyor. Böylece tüm medya kuruluşları iktidarın kontrolüne girecek. Ama bunun istisnaları da var; en başında ise Ulusal Kanal geliyor.

ULUSAL KANAL'IN MİSYONU

Ulusal Kanal; Atatürkçü, vatansever, milli ve çağdaşlığı savunan duruşu ile Ergenekon davası sürecinde FETÖ’ye ve haksızlıklara karşı en büyük mücadeleyi veren televizyon kanallarının başında geliyor.

Hatırlayın! Silivri duvarlarının yıkılması mücadelesini bize en güzel ve heyecanlı biçimde Ulusal Kanal vermedi mi? Tüm evlerde herkes Ulusal Kanal'a kitlenmemiş miydi?

Ulusal Kanal, gençliğin ateşini en iyi sunan kanal olarak önemli görevler yaptı ve yapıyor.

ULUSAL KANAL YAŞAMALI!

Büyük olanaksızlıklar içinde yorulmaz vatanseverlerin kurduğu ve gönüllüleri ile gelişen ve yaşayan Ulusal Kanal, bağımsız medyanın kaybolduğu bu dönemde yaşamalı ve çok gelişmeli.

Hangi partiden olursa olsun tüm Atatürkçüler, çağdaşlığı savunan ilericiler, bir ayağı Orta Çağ’da olmayanlar, adaleti savunanlar, vatanseverler Ulusal Kanal'ı merkez yapmalı. Burada toplanmalıyız. Gidişat kötü. Güçlerimizi birleştirmezsek avcılar bizleri de avlar!

Bu nedenle sermayesi izleyicileri ve gönüllülerden ibaret olan Ulusal Kanal’a bu desteklerin aratarak devam etmesi gerekiyor.

ULUSAL RADYO

Ulusal Kanal, zengin kadrosu ve içeriği avantajı ile Ulusal Radyo kurma çalışmaları içinde. Ulusal Kanal'ın yanında bir radyo çok önemli bir boşluğu dolduracak.

Bu proje için ciddi bir fizibilite yapılıyor. Proje en kısa zamanda kamuoyunun dikkatine sunulacak.

Trafikte giderken, dinlenirken ve her fırsatta gerçek haberleri Ulusal Radyo'dan dinleyebileceksiniz.

BAĞIMSIZ KALMANIN ŞARTLARI

Patronsuz ve bağımsız bir medyanın en önemli maddi ve manevi kaynağı gazeteyi okuyan, televizyonu izleyen, radyoyu dinleyenlerdir. Yani bağışçıları, destekçileri ve gönüllüleridir. Zaten bu sayede ayakta kalırlar ve avcılara yem olmaktan kurtulurlar. Ulusal Kanal da bu konuda örnek bir televizyon.

Ulusal Kanal'ın destekçilerin ve gönüllülerin katkılarının temelinde Atatürk’e olan bağlılığı, vatansever oluşu, vatanın bekasını savunması, milli duruşu, çağdaş ve laikliğin savunucusu olması ve gençlere ve kadınlara verdiği önemdir. Yani taşıdığı misyondur.

KARANLIKLARDA ÇÖZÜM

Ülkemiz sistem yönünden kitlenmiş, yapılan yanlışlıkların doğrulardan daha fazla olması nedeniyle siyaseten ve ekonomik olarak tünele girmiş durumda. İşte tünelin sonuna yani aydınlığa bir an önce çıkmak için Ulusal Kanal'ın önemli işlevleri olacaktır.

Bunları sayalım:

* Kısacık ömrüne büyük işler sığdırmış, yüce Türk milleti ile bu cennet vatanı bizlere hediye etmiş Atatürk’ü unutturmayacak. Uygarlık Projesini her vesile ile bizlere gösterecek.

* Bu ülkenin çağdaşlığını temsil eden kadınlarımızın baş tacı edildiği bir ülkenin yaratılmasına katkı sunacak.

* Geleceğin çağdaş ülkesini yeniden kurmada çelik iradeli, ufukları geniş, yürekleri vatan aşkı ile dolu gençlere güvenmekte ne kadar haklı olduğumuzu bize hatırlatacak.

* Medeni dünyada Türk milletinin şahlanışını bize yansıtacak.

DESTEKLERİMİZ ŞART!

Bu misyonu yerine getirmeye azimli Ulusal Kanal kadroları bizden projelerine destek beklemektedir. Para istemiyorlar. Uygarlık Projesine ortak olmanız isteniyor. Bağımsızlık madem ki kaderimiz; bunun için sırt sırta verme zamanı.

İhtiyacımız, bağımsız ve patronsuz medya. Çünkü avcılar aç ve av peşinde...

Görev Holding

Görev Holding A.Ş Kuruluşu

Görev Holding A.Ş TT Sicil Gazetesinin 17.02.2017 tarihçe 9266 sayılı nüshasında 50.000 TL sermaye ile kurulmuş olup sermayenin tamamı Görev Vakfı’na aittir. Şirketin merkez adresi Vakıf merkez adresidir.